zaterdag 25 juni 2011

Brussel, mon amour

Beste vrienden,

Ja, BRUSSEL is nog een ruisende,bruisende stad. Wij die dachten Brussel een beetje te kennen,hebben nu nog ontdekkingen gedaan : het duden park in St. Gillis, het park in Vorst, de modernistische woonwijk Coghen ( first we take Mannhattan, then we take Berlin, then we take Cohen), de holleweg Crabbegat ( doe ik nooit in het openbaar) van ruim twee kilometer, het tweede père lachaise op het diewegbegraafplaats met onder meer Carles Woeste ( leve Daens ) en Hergé ( zie Friedajoosinperu.blogspot.com over de zonentempel en Tinawaku) en enkele grafmonumenten van Horta. Ukkel- caelevoet was het laatste stadse park- bos. En dan de natuur van Drogenbos ,Beersel- dworp. - alsem berg- klimmen en dalen in bos, weiden en velden ( goed volk dat hier vandaan komt). Ik moet toegeven dat deze twintig kilometer van Brussel ook meer dan de moeite waren.En dat men onmiddellijk Ollie Maingain uit Brussel verwijderd- het wansmakelijke misbruik van de holocost tart elke verbeelding - de wever is een rechtse nationalistische democraat en daar mag je perfect demokratisch tegen zijn ( zoals ik).Maar Ollie mankeert veel in zijn Bollie,
Onze eerste St. Jacob begroet in de Kapellekerk.( eigenlijk hadden wij de eerste moeten zien in Grimbergen, maar de Basiliek was niet open. )
Toch raar die Norbertijnen ofte Witheren ,zij hebben abdijen in Grimbergen,Leffe, Tongerlo - dus 1 merk van Paters en toch drie merken van bieren.
Vanmorgen goed beschermd tegen de regen lustig gestapt. Van buiten was de bescherming perfect, maar ons zweet maakte dat wij kletsnat werden.In de namiddag dan maar in t- shirt en dus geen regen meer onder weliswaar een grijze lucht en droog gebleven.



Wees gegroet
Joos en Frieda


PS Wij ,Chris en ik hebben jaren geleden met St. Jacob van de Kapellekerk meegelopen in een optocht van aan het stadhuis tot de Hallepoort door de rue-Blaes-straat.Een volksfeest van de Spaanse gemeenschap in Bruusel met echte pelgrims. Wist je overigens dat Geert Vanistendael zondag morgen pianoconcerten gaf( geeft?)in een van de cafés in de Blaes straat.zoek het eens uit na een bezoekje op de Vossenmarkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten