donderdag 30 juni 2011

Phillippeville! Phil! Vaudeville?

Beste vrienden,

Philippe Gilbert, uitgerekend nu wij in Philippeville slapen.Zou het toch waar zijn dat de pharma jou de Lotto laat winnen? Phil, bedrieg mij niet; il hou van jou,jouw manier van koersen.Laat mij in de waan.

Gisteren een behoorlijk moeilijke dag(ook Walcourt kon geen troost brengen).Loden benen en blarende voeten. Blerend golfden wij mee op de mooi golvende valleien tussen Samber en Maas. Het gras bleef even mooi achter elke heuvel. Ons hoofd bleef al deze schoonheid wel retgristreren.

Rijkverleden,deze streek;de metaalnijverheid staat nog altijd te pronken in de gietijjzeren poorten en smeedijzer hekwerk aan de majestueuze herenhuizen, De rijkdom van de kolen en de metaalindustrie gingen hand in hand. Daaronder staan de kleine werkmanshuizen,zij brachten de rijdom voort ,gebruikt door de rijke anderen.

Gisternacht in Thy geslapen in een Geloofsgemeenschap.Paters en zuster leven in gemeenschap samen( zonder gemeenschap te hebben en als voornaamste regel heeft : Bemint elkander- il faut le faire.). Ze leefden in het grote klooster van de Witte paters; hoewel wij zagen ook1 zwarte pater.alle gekheid op een stokje: deze jonge mannen en vrouwen beoefenden een leven van bidden,bezinnen,lezen,'s zoeken naar de spirualiteit!. Een leven van tot rust komen verdiepend in het woord Gods.Onze discusies waren minzaam mat respect vor de wederzijdse keuzes.

Wees gegroet
Joos en Frieda

P.S. Albert Carton de Wiart , mijn compagnon de route in 't syndicaat en telg uit het adellijk geslacht als stichters van België en dus zwart schaap in de familie, vertelde mij ooit dat er een adelijke Henegouwse Familie er in geslaagd was om van aan de Franse grens tot de Duitse stukken land verworven had zodat ze over hun eigen land door gans België konden gaan .

1 opmerking:

  1. Hey dag Joos en Frieda,
    We genieten mee van jullie tocht: de poëtische beschouwingen, de prozaïsche verhalen, . . .
    Stap ze!!!
    Warme groet uit Puurs.
    Bo en Wies

    BeantwoordenVerwijderen