zaterdag 15 oktober 2011

De teruggekeerde rust

De teruggekeerde rust

Beste vrienden,

Wij hebben gisteren even geluk gehad!!!!! Het wierookvat is al twee keer vrij door de kathedraal gevlogen; koorden(kettingen) gebroken( een wonder van St. Jacques?  onderweg nog afgelegde,gebroken kettingen tegengekomen vb. in (ons) Walcourt en St. Leonard de Noblat ( woonplaats van Poupou - Raymond Poulidor, die brak ook altijd zijn ketting op de schoongekamde en scherpe Jacques Anquetil ). Het wierookvat weegt zonder kooltjes 60kg en is 1m60 hoog. Dus kop in kas als dat loskomt. Dat het vat zo groot is en het zo gezwierd wordt heeft te maken met het feit dat de heerlijke wierookgeur zich verspreidt over gans de kathedraal om ( laat het ons duidelijk zeggen) de penetrante stank van de pelgrims te verdrijven( te overbluffen). Zij hadden zich nochtans,zoals wij , goed gewassen in het riviertje( in) Labacolla. Vroegen werd het vat alle dagen aangeslingerd; nu bij speciale gelegenheden en feestdagen en wanneer men er € 300 voor betaalt. Dus wij hadden geluk dat er een congres van medici doorging en die hebben ping.

Deze morgen om 8 uur de nog slapende stad verlaten. Eerst een klim; ons omdraaiend een machtig zicht op de drie torens en twee torentjes van de kathedraal die zich aftekenden in de blauwrozige schijn van de opkomende zon. Een mooi voorlopig afscheid.
Onze wandeling van een goede 22 km tussen de gallisische gemeenten in de eucalytische bossen was heerlijk en nu en dan andere pelgrims op de weg. De rust is terug. En iedereen lijkt herboren met een nieuw ritme en een nieuw doel. 
Wij slapen in de Albergue te Negreira.

Wees gegroet

Joos en Frieda

2 opmerkingen:

  1. Dag Joos en Frieda,

    Proficiat! En plots zo snel. Ik sta echt paf van jullie geweldige prestatie. Het lijkt of het einddoel jullie vleugels heeft gegeven. En dat moet ook zo wel zijn, nu ik lees dat jullie nog 'doorvliegen' tot het einde van de wereld.
    Stop daar toch maar en kom terug naar alle mensen die hier op jullie zitten te wachten om jullie te omarmen.
    Al een warme omhelzing van hier uit, Bert

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Bert
    En als wij nu eens doorzwemmen? Zouden wij er komen? Homeros en Nausikaa?
    Einde van de week zijn wij thuis.
    Bedankt voor de fijne wensen.

    Joos en Frieda

    BeantwoordenVerwijderen