dinsdag 26 juli 2011

Breek uit jezelf

Beste vrienden,

Van Maria Magdalena is bekend dat zij in de Provence aan kerstening deed; zij heeft er zich op een bepaald moment teruggetrokken in een vrijwillige ballingschap om haar leven te wijden aan God. Daardoor is zij de patrones geworden van alle gevangenen en van diegenen die zichzelf gevangen voelen. Haar motto is: BREEK UIT JEZELF.
Historisch gezien zou Saint Maxime in de Provence het heiligdom dienen te zijn; de pausen hebben desalniettemin ook aan Vezelay de verering toegewezen er zijn nog relikwiebeenderen in de kathedraal. De hugenoten hebben een deel van deze relikwieen meegenomen; en de franse revolutie heeft vele heiligen onthoogd (niet Jeroen Bosch); wij hadden toch wat anders verwacht van die vrijheid, gelijkheid en broederlijkheid.

Ondertussen hebben wij de verjaardag gevierd van onze vriend sint Jacob op 25 juli. In de kathedraal staat geschreven: saint jacques, son caractère est très rude; on t' apelle le fils de tonnerre. Ruwe bast, blanke pit?

Maar ook saint françois (ja die zijn ook wel eens heilig) vinden wij in de kerk terug:
louè soit-tu mon seigneur, pour soeur notre mère la terre,
Qui nous porte en nous nourrit,
Qui produit la diversité, des fruits,
et les fleurs et les herbes

En zo zingt sint fransiscus zijn Cantique des créatures verder, niet te verwonderen dat de vogeltjes rond hem fladderden.
Wij zingen mee in koor.

Wees gegroet
Joos en Frieda

6 opmerkingen:

  1. Laat jullie daar maar eens goed soigneren! voor onze "gouvernement" moeten jullie niet de benen van onder het g.. lopen want die dames en heren vertokken op vakantie!! Dus jullie hebben nog tijd zat om het doel te bereiken, indien deze pèlerinage aan hen gewijd is (wat ik betwijfel!!)
    Bekijk alles positief: die blaren zijn misschien een beloning voor het vele stapwerk dat jullie al deden: nu moeten jullie wat rusten!! Doe dat en geniet er van!
    Bewonderende en bemoedigende groeten vanuit Tielrode --) grijs en fris

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jullie zijn boeiend bezig, doorstappen maar goed rondzien, bewust zijn van de omgeving, schoon van natuur en rijk aan geschiedenis. Vertel maar voort wijze grijze man met baard.
    De Ronde van Frankrijk gaat voor jullie nog een tijdje door, maar wie heeft de gele trui, de groene of de bollekenstrui en wie heeft de witte trui, de trui van de jongeren?
    Groeten van volgers Mies en Swa

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Van de Ronde van Frankrijk gesproken; in 2010 en 2007 kwam die daar in de buurt voorbij. Ik heb toen gekampeerd in Avallon en telkens de Middeleeuwse bouwwerf bezocht van Guèdelon waar men op authentiek wijze een Middeleeuwse burcht aan het optrekken in. Ze zijn begonnen in 1997 en hebben nog werk tot in 2022... misschien een langsgaan op de terugweg...?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Joos laat maar eens goed met je voeten spelen, had ik daar ooit maar eens de kans voor gekregen...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ontroerende reacties. Wij zullen doorgaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Guido
    Je hebt nu een nieuwe directeur . Waag je kans.
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen