dinsdag 12 juli 2011

À votre santé

Beste vrienden,

Het kon niet uitblijven....de weg kronkelde tussen de wijngaarden.Al het goede dat aarde voortbrengt groeit hier aan de ranken....neen nu nog niet rijp om geplukt te worden. Maar ze zullen dit jaar reeds einde augustus geplukt worden. En het gaat een goed jaar worden omwille van de weersomstandigheden.
Wij door bos ,druif en dal naar het champagne- dorpje Verzy. Onooglijk rustig dorp met wel tien champagne-boeren. Wij te slapen gelegd in een opgekuist parochiehuis van priester Meulendijks(ooit was het anders). En wat wil het toeval; met de druiven worden de tongen wat losser, de mevrouw die ons toegang verschafte,had puur ,maar puur toevallig van de beste Champagne koud staan en voor pelerins is een schappelijk ( wat zeg ik een zeer schappelik) prijsje weggelegd.

En Bert en Bea zijn de grootste culinaire genieters. En hoeft het dan gezegd wanneer er een keuken ter beschikking is welk culinair festijn er dan heeft plaats gevonden - de sappigste meloen met de beste Ardeense hesp , een pastaschotel op z'n beste Italiaans, een Frans taartje met verse bessen en dit alles met een flesje wijn!- Nooit hebben de bruisende bubbels zo gesmaakt. De hof van Verzy zal ons (h)Eden en lang bijblijven!
Uiteraard toasten wij op jullie gezondheid!

Wees gegroet

Frieda en Joos

P.'S. Een advies van Bert :om een blogberichtje te plegen zou je het vinkje "aangemeld blijven " dienen uit te vinken. Voilà

Geen opmerkingen:

Een reactie posten