maandag 29 augustus 2011

De geruchten

Beste vrienden,

Zo'n kermis doet de tongen rollen. Wij zagen op het kerkhof 17 graven (o.m. van broers) en de datum
9 augustus 1944; wij zagen eveneens het dorpsplein genaamd 9/08/1944. Wij stellen dan vragen aan lokale mensen. " op die datum zijn 17 mannen van St. Julien gefussilieerd door de Duitsers, die ook de massamoord hadden begaan in Oradour sur GLANE." Grote nationale erkentelijk voor deze mensen uit het verzet. En dan beginnen mensen officieus te praten: " De verzetstrijders beraamden (al dan niet op de hoogte van Oradour) een plan om de Duitsers een lesje te geven. (En al dan niet met een grote hoeveelheid wijn in de kraag) werden de Duitsers aangevallen. De 17 verzetsmannen stierven." Het verzet zon op wraak en hebben 17 ongewapende Duitsers opgepakt en vermoord en begraven. De begraafplaats is nooit vrijgegeven. Vijf jaar geleden heeft de hoofdman van het verzet op zijn sterfbed de begraafplaats bekend gemaakt. Dat is toen wereldnieuws geworden.
Wreed,wreed. Maar bedenk eens wat jij zou doen aan welke zijde jij ook zou staan. Dat is precies het wrede dat wij voor onszelf niet weten wat wij werkelijk zouden doen. In moreel theoretisch opzicht natuurlijk wel.. Jij zult nooit doden.

De geruchten gaan eveneens dat Cyrano de Bergerac een groene was avant la lettre. Hij vloog in eein houten kist in de lucht met zonnewinden en sterrenenergie. In De film Cyrano de Bergerac heeft Gerard Depardieu, deze goddelijke acteur, alle kritiekasters een ferme grote neus gezet.
De geruchten gaan ook dat de wijn hier de beste is van Frankrijk.Wij kunnen al bevestigen dat het werkelijk engeltjes waren die op onze
tong.......
Het gerucht loopt dat de witte Monbazillac beter is dan gelijk welke Bourgogne. Zal wel maar zoveel konden wij de engeltjes niet betalen.

Maar als je de kans krijgt eert Bergerac en zijn vieille ville met een bezoekje.

Wees gegroet
Joos en Frieda

1 opmerking:

  1. Mosselen, met een glaasje wijn, het kan zo lekker zijn. Maar ja, vergeleken met jullie tocht in een goddelijke omgeving met nu en dan een feestmaaltijd overgoten met superieure wijnen, is het hier maar een beetje werelds. Ik heb het altijd geweten dat de geestelijkheid zich zeer goed voedde. (Ja, Mijnheer Pastoor).
    Noot (1): Het ijsboerke, in de persoon van Bob als zijn vertegenwoordiger heeft u een aanmoedigingsmailtje gestuurd. Hij vraagt nu of jullie het berichtje ontvangen hebben, of het onderweg gesmolten is.
    Noot (2): Inge Vervotte verlaat de politiek. Verlies of winst?
    Kalfortse groeten van Mies en Swa

    BeantwoordenVerwijderen