zaterdag 6 augustus 2011

Des zomers

Beste vrienden 

Des zomers als het regent, dan zijn de paadjes diep 
dan komt het loze pissertje die met bakken water giet....
Maar zolang de lepel in rijstpap staat
Dan treuren wij nog niet
Drie paar doornatte kousen moeten vervangen; nergens een plekje om te schuilen; twee en half uur langs een kanaal met het gras tot de enkels en geen leren laarsjes zoals het vissertje.
En toch 36 km kunnen afleggen! Wij slapen in St. Amands aan de Ronde Berg ( St. Amand Montrond) hoewel er hier zeker zoveel water is dan aan de Schelde.
Wij slapen op de camping in een caravan, die speciaal voor Santiagogangers wordt vrijgehouden. Super man!!!Super man!!

Wees gegroet
Joos en Frieda 

6 opmerkingen:

  1. Ik merk hier in googlemaps dat dat vlak naast Orval ligt...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is een hele flinke prestatie hoor en in die weersomstandigheden...chapeau!
    Geniet van de caravan en indien mogelijk, van de bijhorende rust!
    Hier kwakkelt de zomer ook verder, dwz: we brengen nogal wat tijd binnen door. Om te dromen van de zomer en de zon!!
    Hou de moed er in en geniet op tijd en stond van de dingen rondom jullie.
    Lieve groeten vanuit Tielrode

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dag joos en Frieda,
    Reeds lang zijn onze wegen gescheiden (allée, die met Joos toch) ... Toch heb ik met veel belangstelling van jullie onderneming gehoord. Pas nu ben ik begonnen aan het doornemen van jullie berichten. Momenteel ben ik aanbeland bij “de grote gastvrijheid” van 3 juli. Daar heb ik een eerste berichtje geplaatst. Morgen lees ik verder. Zodra ik weer iets meer te vertellen heb laat ik het je weten. Nog veel moed en doorzetting en geniet van de dingen die je onderweg ziet en meemaakt. Ik ben er van overtuigd dat deze tocht jullie “rijker” zal maken.
    Nog veel groeten uit de Madeliefjeslaan te Bornem.
    Jos (Jozef) Maes

    BeantwoordenVerwijderen
  4. dag joos en frieda,

    ik heb vanavond bijgelezen. Alle verhalen tot vandaag. Wij zijn immers op vakantie geweest naar Italie. we hebben veel aan jullie gedacht vooral wanneer we de herfstweersvoorspellingen lazen. Aaan de fijne spirituele verhalen merken we dat jullie het niet aan het hart laten komen (wel aan de voeten). Enfin veel stapgenot nog.
    Vandaag de verschrikkelijke boodschap gekregen dat de zus van Mieke Vogels (hunne Marthe) van het dak gevallen is en overleden is. Als je in compostella bent, brandt dan ook een kaarsje voor haar.
    Groetjes

    Rudi

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dag Guido,
    " wij vroegen de weg naar de abdij en verdorie ze wilden ons naar België terugsturen " overingens les bieres belges zijn. In: vooraL Leffe, Grimbergen ,Hoegaarden en uiteraard Duvel; telkens een gelegenheid om te zeggen dat wij van den Duvel vertrokken zijn ,gaan lopen eigenlijk.
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dag Jos,
    Inderdaad, de tijd dat onze moeders ons nog Jozefke noemden. Wij waren buurjongens en vrienden op " Den Amer". Ik herinner mij nog(veel) : hoe wij uit de nok van julie hooizolder in de berg hooi sprongen en ons diep in het hooi verborgen ; hoe wij kinderlijk lachten om de forse winden die jullie Brabants boerepaard kon maken toen op de hooikar zaten; hoe wij soms mee kwamen helpen om de boekoolplantjes in de stenen potjes te planten (want jullie moesten al flink meehelpen) zodat wij vroeger konden gaan spelen; hoe wij in de Middengracht van julie weiland met de stok aan het conservenblik stekelbaarsjes en gekleurde salamanders vingen; hoe wij in de winter met onze ijsstoelen met onze prikstokken koerske deden over de grachten rondom jullie weiland ( ook den bos genoemd); hoe wij langs het wegske waar nu onze Joop en ons Maries wonen, koers liepen om ter langst of om ter eerst; hoe wij sjotten op de autoloze straat, de auto's waren nog zeldzaam ......... " het leven vliedt gelijk het vlood" dichtte Bloem........ En daarom koesteren wij alle mooie herinneringen.
    Groetjes
    De Jozef van Maria van de Jeang van Bellekes

    BeantwoordenVerwijderen