maandag 5 september 2011

Docteur Rugby

Beste vrienden,

Als je een rugbybal ziet liggen in een dokterskabinet. En een paar dagen geleden aan jezelf en aan jullie de vraag gesteld hebt vanwaar komt deze sport. engels/ frans ? (want hier zijn meer rugbyvelden dan voetbalvelden)
Als je die rugbybal ziet, dan vergeet je dat pootje en vraag je gewoon wat je je hebt afgevraagd,
"Wel, er is een strijd tussen de Engelsen en de Fransen over het vaderschap. In de Engels elite-colleges zouden de elite-kinderen zich ook naar lichaam vormen en wat kan er dan nog stoerder uitgevonden worden dan Rugby. In het arme Franse Pays Basque waren de straatkinderen al stoer genoeg dat ze met een voddenballetje elkaars kracht wilden meten. Elite versus armoeizaaiers. Wie zal het zeggen. Engelsen tegen Fransen. De geschiedenis." Onze monsieur docteur glunderde .
Straks rekent hij nog niets bij zoveel interesse voor zijn lievelingssport, dacht ik. Maar dat pakte net niet. Hoefde ook niet. Ik wil wel betalen voor zulke gesprekken.( en goede behandeling)

Wees gegroet

Joos en Frieda

2 opmerkingen:

  1. Hallo Joos & Frieda,

    Misschien weten jullie het al, maar sinds vorige week maandag is er op één, een reportage gestart over een reporter die ook een voetreis naar Compostela doet of gedaan heeft. Natuurlijk zijn het maar fragmenten, maar het geeft toch een fraai beeld van wat Compostela-gangers zoal kunnen (konden) meemaken. De eerste week liep van Brussel naar Givet en vandaag kwamen ze in de buurt van Reims. Ondertussen heb ik via mijn zus, van je schoonbroer jullie reisroute ontvangen. Ik blijf jullie op de voet volgen en wens jullie alvast nog veel moed, wat minder "orages" en vooral veel beterschap met je pootje!
    Groetjes en tot een dezer,
    Jos

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Jos ,
    Ze nemen het voor ons op. Dus tijdens de baby-sit periodes zullen wij alles kunnen inhalen en herbeleven.en bekijken.
    Wij hebben vandaag al 16 km achter de rug en het pootje doet niet al te lastig.
    Groetjes
    Joos en Frieda

    BeantwoordenVerwijderen