vrijdag 9 september 2011

Pyreneeën in zicht !!!!! Pyreneeën in zicht !!!!!

Pyreneeën in zicht !!!!! Pyreneeën in zicht !!!!!

Beste vrienden,

Minder dan 999km moeten wij nog doen. Dus 1700 km afgelegd. Frieda kan het maar niet geloven. Een rustige rit vandaag tussen velden en druivelaars, terug wat meer klimmend en dalend zij het zacht stijgend en dalend. En voor de eerste keer zie op de verre achtergrond de Pyreneeën , bergen zou een kind roepen en wij voelen ons weer een beetje kind. Maar beseffen direct dat het nog zes dagen lopen is door de Bearn en het Pays Basque om daar te komen.
Wij slapen nu in Aire- sur -Adour, terug in het tipje van de Landes. Een  herinnering aan Aire zal eeuwig duren : " een aantal van jullie weten dat Joos de route van  Le Puy al gelopen heeft met goede vrienden. In Aire waren wij gelogeerd op een gite boerderij, waar vier generaties nog onder 1 dak woonden. Het eten werd geserveerd door de jonge ingetrouwde boerin; voorwaar lekker en goed overgoten met lekker sap van druiven. Iedereen zat mee aan de grote boerentafel.( vier generaties)  En hoewel wij op deze tochten dikwijls de wereld verbeterd hebben en de persoonlijke besognes gedeeld hebben, was er ook ( veel) plaats voor plezier en serieuze gesprekken met inlanders. Welnu hier werden de twee gecombineerd en ja de jonge boerin werd zowaar gecharmeerd door vragen over samenleven in zulke situaties en de grappen en de grollen van bende oude veertigers. Wij hadden de vreugde en de vrijheid in haar aangewakkerd; de vrijheid om te blijven wie je bent. En ze begon zowaar te dansen en te zingen. De ouderen probeerden nog te reguleren. Maar het hek was van de dam. De jonge boer zijn ogen spuwden jaloezie en met zijn kop een beetje scheef en zijn handen diep in zijn zakken ( dank u Yvan Heylen) godverde hij weg.
' 's morgens hebben wij geen vragen meer gesteld. Wij hopen nog altijd dat iedereen daar de vreugde en de vrijheid van het leven heeft geproefd en mag blijven proeven."

Wees gegroet

Joos en Frieda

Geen opmerkingen:

Een reactie posten